Registerblad

Deze autobus van het type 7639 is gebouwd in 1967 ten behoeve van het streekvervoer. Het is de laatste vertegenwoordiger van het zogenaamde "Bolramer-type" , de kenmerkende bolvormige beglazing van de voorramen. De bus werd in 1967 in dienst genomen in de vestiging Ridderkerk van de toenmalige Twee Provinciƫn (TP/RAGOM). Na samenvoeging van de Twee Provinciƫn met West-Nederland werd de 7639 in 1976 in het streekgeel gespoten en reed lange tijd vanuit de West-Nederland vestiging Loosduinen. In 1982/83 werd de bus uit de dienst genomen. De bus is in de periode 1989-1991 gerestaureerd en weer teruggebracht in de oorspronkelijke groene kleurstelling. De vaste standplaats van de bus is het Haags Openbaar Vervoer Museum aan de Frans Halsstraat.

Technische gegevens:
Serie 7570-7644. Fabrikant Leyland/Den Oudsten. Chassisnummer 57LO065.
Gewicht 8963 kg.; 44 zitplaatsen en 24 staanplaatsen. Kenteken AB-64-26

MOTIVERING:
Autobus, van algemeen belang voor de gemeente Den Haag als roerend monument van bedrijf en techniek.