Badhuiskade 6 en 7

Woonhuis in eclectische stijl uit omstreeks 1873.
Het pand bestaat uit parterre met verdieping en draagt een omlopend schilddak, met pannen gedekt. De breedte bedraagt in de parterre vijf en op de verdieping drie vensterassen. De bakstenen lïjstgevel bezit een hardstenen plint en een geprofileerde cordonlijst tussen parterre en verdieping. Het hoofdgestel vertoont een fries met panelen. De deuren van no,6 en no. 7 bezitten bovenlichten. Op de verdieping bevindt zich tegen de linker travee een houten balkon met balustrade, gedragen door drie voluutconsoles. In het schilddak is in de twintigste eeuw een brede houten dakkapel aangebracht.

Pand van algemeen belang voor de gemeente Den Haag vanwege de architectuur-historische en stedebouwkundige waarde. Architectuur-historisch is het pand van belang als voorbeeld van late eclectische woonhuisarchitectuur. De stedebouwkundige betekenis ontleent het pand aan het feit, dat het deel uitmaakt van een harmonische en goed bewaard gebleven rij huizen uit de jaren zeventig van de 19de eeuw, die een afsluiting vormt van de voormalige havenkom aan het eind van het kanaal naar Scheveningen.