Binckhorstlaan 149

kasteel Binckhorst

Binckhorst
Registerblad

Voormalig KASTEEL 'De Binckhorst', gebouwd in de 17e, verbouwd in de 18e eeuw, bestaande uit een middenpartij en twee naar voren springende vleugels, torentje, 18e-eeuws ingangshek.

meer weten
Voormalig kasteel 'de Binckhorst' op complexe plattegrond , bestaande uit diverse bouwblokken, (een middenpartij en twee naar voren springende vleugels alsmede een toren) meerendeels twee bouwlagen en met pannen gedekte kappen. In zijn huidige vorm is de kern 17e eeuws met verbouwingen in de 18e en 19e eeuw. In 1935 heeft o.l.v. de stadsarchitect H.H. van Zeggeren een ingrijpende restauratie/renovatie plaatsgevonden. De eerste vermelding van een kasteel op deze locatie dateert van 1076. Het ooit vrij gesitueerde complex is nu geheel ingebouwd en rondom omgeven door kantoor- en bedrijfspanden van het industriegebied.
kasteel binckhorst
kasteel