Burgemeester van Karnebeeklaan 14

Brouwer, L.A.
Registerblad

Pand uit circa 1880, bestaande uit souterrain, belétage, verdieping en omlopend, afgeknot schilddak. Breedte: vier vensterassen. De voorgevel is opgetrokken in baksteen met gepleisterde banden; het souterrain vertoont een bekleding met hardsteen. Deur uit de bouwtijd. De vensters van de belétage bezitten getoogde omlijstingen; de vensters van de verdieping dragen segmentvormige frontons op kleine consoles. IJzeren raamhekjes voor de verdiepingsvensters. De gevel wordt afgesloten door een fries met kroonlijst. In het fries triglyphen en metopen, alsmede rozetversieringen. Sierankers tussen de vensters van de verdieping. Gecementeerde zijgevel. In het interieur zijn de stucplafonds van de belétage door verlaagde systeemplafonds aan het gezicht onttrokken.

Gebouw van algemeen belang voor de gemeente 's-Gravenhage wegens de architectuur-historische waarde.