Koninginnegracht 25

Registerblad

Statig woonhuis uit omstreeks 1860, van harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde, van algemeen belang als onderdeel van de 19e eeuwse stadsuitleg.

meer weten
Onderdeel van een in oorsprong monumentale neo-classicistische gevelrij uit 1843 die liep vanaf de Dr. Kuyperstraat tot aan de Javastraat en vermoedelijk is gebouwd voor hoge officieren van de achter deze huizen gelgen vm. Frederikkazerne. Het uiterlijk van het pand wordt geheel bepaald door een ingrijpende vernieuwing van de voorgevel uit ca. 1860 in de in die tijd populaire eclectische vormgeving. Toen zal ook het oorspronkelijk met pannen gedekte schilddak zijn vervangen door een met zink gedekte mansardekap. Het pand bestaat uit kelder, twee bouwlagen en kap