Pand uit het eerste helft van de negentiende eeuw met goed verlopen transformatieproces op rechthoekige plattegrond van drie bouwlagen onder een kapverdieping, drie vensterassen breed. De gevel wordt beëindigd met een geprofileerde houten kroonlijst.
De Korte Poten is als sinds de zestiende eeuw een straat waar bedrijvigheid en handel waren geconcentreerd. Rond 1850 doet het winkelconcept zoals wij dat nu kennen haar intrede en worden veel woonhuis- en bedrijfspuien in de bestaande bebouwing vervangen door winkelpuien. De voortschrijdende cityvorming van de binnenstad en daarmee het alsmaar belangrijker worden van de winkelfunctie voor de Korte Poten zorgt ervoor dat vanaf 1875 veel van de oude panden wordt gesloopt of zodanig verbouwd dat er sprake is van een ware metamorfose. Het pand Korte Poten 11 is een goede representant van de nog bewaard gebleven oudere bebouwing van voor 1875 met een goed verlopen transformatieproces. Oorspronkelijk was de voorgevel in schoon metselwerk uitgevoerd. Vermoedelijk vond al in het laatste kwart van de negentiende eeuw een functiewijziging plaats van woonhuis naar winkel-woonhuis. Het is goed mogelijk dat toen de gevel al werd voorzien van een pleisterlaag. In 1905 is het pand in ieder geval in gebruik als café-restaurant (Café Oud-Holland). In 1915 heeft de begane grond een geheel nieuwe invulling gekregen ten behoeve van de functie als kleermakerij en kledingwinkel Toen werd ook de winkelpui vernieuwd. Van deze verbouwing naar ontwerp van de architect Jos Duynstee is de omlijsting van de monumentale Art Deco winkelpui in de voorgevel nog bewaard gebleven.
Het pand is van bouwhistorische waarde vanwege de in oorsprong vroeg negentiende eeuwse opzet. Cultuurhistorische waarde heeft het pand omdat het een goede representant is van het transformatieproces dat de Korte Poten vanaf het laatste kwart van de negentiende eeuw heeft ondergaan van eenvoudige bedrijvenbuurt tot een voor die tijd mondaine winkelstraat.
NB. Doel van bescherming van dit object is bij te dragen aan behoud van de historische identiteit van de Korte Poten. De bescherming betreft hier dientengevolge een zogenaamde “vanwege bescherming” waarbij de te beschermen monumentale waarde is beperkt tot de voorgevel.