Lange Houtstraat 15 t/m 15b

Registerblad

Breed 19e eeuws pand met lijstgevel - in het fries van de lijst gesneden versieringen - onderpui in tweeën gewijzigd.

meer weten
Fors pand met vroeg 19e eeuws uiterlijk bestaande uit vier bouwlagen in totaal vijf traveeen breed. Het pand herbergt twee casco's, een van drie traveeen en een van twee traveeen breed. In het geveluiterlijk komt dit tot uitdrukking in het verschillend transformatieproces, met name de verhoging van twee vensters op de derde bouwlaag en de twee gescheiden winkelpuien. De linker winkelpui dateert uit het laatste kwart van de 19e eeuw in rijke eclectische stijl; de rechter is een recentelijk weer gemoderniseerde pui uit de jaren dertig van deze eeuw. De bakstenen lijstgevel bezit een over beide casco's doorlopende geprofileerde kroonlijst met gesneden versieringen.
Trappenhuis, aanzet trap begane grond.
Trappenhuis, bordes tussen begane grond en 1e verdieping.