Prinsegracht 39c, 39e en 43

Pand met Lodewijk XIV gevel met kroonlijst op gesneden consoles.

meer weten
Pand uit de tweede helft van de 17e eeuw met fors 18e- en 19e eeuws transformatieproces bestaande uit souterrain, twee hogen bouwlagen en een gedrukte derde bouwlaag onder kap, drie assen breed. De voorgevel heetf een houten kroonlijst met gesneden consoles in Lodewijk XIV-stijl. De bepleistering, gietijzeren rozetankers, empire schuifvensters en bovenlicht van de ingangsparij zijn 19e eeuwse wijzigingen. De oorspronkelijke dwarskap van het voorhuis is vervangen door een plat dak. Het vermoedelijk 18e eeuwse tussenlid tussen voorhuis en voormalig achterhuis is nog aanwezig. In 1908 is naar ontwerp van E.F. Ehnle aan de achterzijde een polikliniek verrezen in sober neo-renaissance. Hiervoor werd het oude achterhuis gesloopt. De polikliniek is via het 18e eeuwse tussenlid verbonden met het hoofdhuis aan de Prinsegracht.