Smidswater 8

Pand met gevel uit de eerste helft van de 19e eeuw met rechte kroonlijst.

meer weten
Pand van drie bouwlagen, drie vensterassen breed, onder een schilddak. Lijstgevel met rechte houten kroonlijst. Geprofileerde houten vensteromlijstingen. Dakkapel met zesruits openslaande vensters. Onder de vensters van de 2de bouwlaag loopt een cordonlijst. Paneeldeur met eenvoudig bovenlicht. In de voorgevel zijn 4 siermuurankers zichtbaar. De zijgevel is afgesmeerd met cement. Een smalle hardstenen plint sluit aan op de natuurstenen stoep. Eduard Kramers nam in 1880 het grote schilders en decoratiebedrijf Van Schayk over, dat al sinds 1830 aan het Smidswater 8 was gevestigd en waarvan de werkplaatsen waren gelegen achter het paleisje van Koningin Emma aan het Lange Voorhout. Hij zette het bedrijf voort onder de naam Van Schayk & Co.