Sweelinckplein 83

Houtman, Gebr.
Registerblad

Pand met renaissancegevel, eind 19e eeuw. Zeer rijke gevelbehandeling met banden, halve zuilen en pilasters met bewerkte schachten, sluitstenen, lijsten en consoles. Topgevel met voluten en bekronend gebroken fronton. Getoogde parterrevensters. Links een erker op consoles.

meer weten
Woonhuis in op de Vlaamse renaissance geinspireerde stijl van drie bouwlagen met kapverdieping, drie vensterassen breed. Rijk geornamenteerde gevel van baksteen met gepleisterde parterre. De gevel is voorzien van banden, halve zuilen en pilasters met bewerkte schachten, sluitstenen, lijsten en consoles. De topgevel van de risalerende twee rechter vensterassen bezit voluten en wordt bekroond door een gebroken fronton. Onderdeel van de bebouwing rond het ovale Sweelinckplein, het stedebouwkundig hoofdmoment van de wijk Duinoord