Fietsroutes Haaglanden: 'Macht en Pracht'

Wethouders met de fietsroute

In het historische landhuis De Voorde in Rijswijk is afgelopen vrijdag het nieuwe regionale fietsrouteboekje "Macht en Pracht in Haaglanden" door wethouder Tineke van Nimwegen (Midden-Delfland) aangeboden aan haar collegawethouders Jos Bolte (Rijswijk), Rabin Baldewsingh (Den Haag), Milène Junius (Delft), Heleen Mijdam (Leidschendam-Voorburg). Vertegenwoordigers van het Comité Open Monumentendag Westland namen het boekje namens wethouder Weverling in ontvangst. De route is een initiatief van deze gemeenten in samenwerking met de verschillende Open-Monumentendagcomités en het stadsgewest Haaglanden, in de aanloop naar de 27e Open Monumentendag, op 14 september as.

Door de routes wordt het cultureel erfgoed uit verschillende gemeenten met elkaar verbonden en worden de gezamenlijke geschiedenis en erfgoedlijnen beleefbaar gemaakt. Inwoners kunnen door middel van de routes fietsend ook een kijkje nemen bij monumenten in buurgemeenten.

Het fietsrouteboekje bevat de volgende routes:

  • De Oranjeroute door Delft, Rijswijk en Den Haag (15 km).
  • De landgoederenroute door Rijswijk, Leidschendam-Voorburg en Den Haag (19 km).
  • De tuindersroute door Westland en Midden-Delfland (22 km)
  • De boerderijenroute door Maasland en Maassluis (23 km).

Het fietsrouteboekje wordt gratis verspreid door de deelnemende gemeenten Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Rijswijk en Westland. De boekjes zullen beschikbaar worden gesteld op open monumentendag (14 september) bij de diverse Open Monumentendagkramen of op andere locaties (voor meer informatie over de afhaalpunten kunt u terecht op de website van uw eigen gemeente). Ook is het boekje hier digitaal te downloaden.