Den Haag wint Ems Grizèl Trofee 2014

De stand van de afdeling Monumentenzorg en Welstand 'Heimwee en Inspiratie; Sporen van Smaragd in Den Haag', is gekozen tot best verzorgde stand op de Tong Tong Fair. De gemeente Den Haag heeft 2 juni de Ems Grizèl Trofee 2014 gekregen.

De jury beoordeelde alle standsaan de hand van 2 criteria:

  • heeft de stand een eigen sfeer of gezicht?
  • welke middelen van presentatie, zoals verlichting en kleurgebruik, zijn gebruikt voor de inrichting?

'Heimwee en Inspiratie'

Het project Sporen van Smaragd, Indisch erfgoed in Den Haag is sinds 2011 een vaste deelnemer aan de Tong Tong Fair. Dit jaar is het onderwerp vanuit een nieuwe invalshoek belicht: 'Heimwee & Inspiratie' nodigt bezoekers uit om zelf te ontdekken welke elementen uit het dagelijks leven in voormalig Nederlands-Indië terug te vinden zijn in Haagse panden. De stand is ontworpen door Meta Menkveld en opgebouwd door atelier Van Zijderveld.

 

De stand 'Heimwee en Inspiratie; Sporen van Smaragd in Den Haag' is te vinden in het Cultuurpaviljoen van de Tong Tong Fair op het Malieveld.

Ook in het atrium van het Haagse stadhuis is van 23 mei tot en met 15 juni aandacht voor Sporen van Smaragd.

Ems Grizèl Trofee

Ieder jaar beoordeelt een onafhankelijke, deskundige jury het uiterlijk van de stand op de Tong Tong Fair. De trofee is genoemd naar Ems Grizèl, die 30 jaar lang als vrijwilliger de administratie van het evenement verzorgde. In 1998 is zij overleden en met deze prijs houdt de Stichting Tong Tong de herinnering aan haar levend.