Haagse geschiedenis centraal in 2e Historisch Informatiepunt

In het Historisch Informatiepunt (HIP) in de wijkbibliotheek in Haagse Hout kunt u de geschiedenis van Den Haag bekijken. Het HIP biedt een aantrekkelijk programma vol interessante activiteiten.

U vindt het HIP in de wijkbibliotheek Haagse Hout aan de Theresiastraat 195. De Haagse erfgoedpartners (het Haags Gemeentearchief, de Bibliotheek, Afdeling Archeologie, Afdeling Monumentenzorg en Welstand en het Haags Historisch Museum) organiseren er de komende jaren een aantrekkelijk programma in het HIP Haagse Hout: filmpjes, een speciale boekencollectie, tentoonstellingen en vooral lesprogramma’s en activiteiten voor jong en oud.

Digitale erfgoedtafel
Bijzonder is de digitale erfgoedtafel: het startpunt voor een ontdekkingstocht door Den Haag. Als u uw de bibliotheekpas scant, komen er meteen allerlei foto’s van Haagse Hout tevoorschijn. Wilt u foto’s zien van de straat waar u vroeger woonde? Dat kan. U kunt de foto’s eenvoudig naar uzelf laten mailen. Met een speciale link kunt u uw ontdekkingstocht thuis voortzetten en verder in de collecties verdwalen.
 
Tentoonstelling over wederopbouw
De eerste tentoonstelling in het HIP Haagse Hout toont de wederopbouw na het vergissingsbombardement in de Haagse Hout. De tentoonstelling is georganiseerd door de Afdeling Monumentenzorg en Welstand naar aanleiding van de uitgave van de Architectuurgids Wederopbouw Den Haag 1940-1965. Naast de tentoonstelling kunt u filmpjes over deze periode zien die voor het Digitales project van Bibliotheek Den Haag filmpjes zijn gemaakt.
 
2e HIP
Het HIP in de wijkbibliotheek in Haagse Hout is open sinds 26 september 2014 en is het 2e HIP in Den Haag. In de wijk Ypenburg brengen de Haagse erfgoedpartners al een aantal jaar de geschiedenis van Den Haag onder de aandacht.
 

Kijk voor meer informatie op www.historischdenhaag.nl.