Schuif aan bij de Verhalentafel Wederopbouw Den Haag 1940-1965

In de periode na de Tweede Wereldoorlog is er flink gebouwd in Den Haag. Delen van de stad werden opnieuw bebouwd en Den Haag werd sterk uitgebreid. Het was een tijd van optimisme en groei, van geloof en vertrouwen in de vooruitgang. Deze tijd van wederopbouw is van grote invloed geweest op het  aanzicht van de stad. Resultaat is het afwisselende stadsbeeld dat wij nu kennen.
Wij zijn op zoek naar Hagenaars die, aan een Verhalentafel, met elkaar herinneringen willen ophalen aan deze tijd. De Verhalentafel telt zeven bijeenkomsten, vanaf 28 februari, steeds op vrijdagochtend.
Persoonlijke verhalen
Hebt u herinneringen aan de herbouw van verwoeste stadsdelen, het duingebied met de Scheveningse villa’s? Of misschien hebt u de stadsuitbreiding zelf meegemaakt van Morgenstond, Mariahoeve of Bouwlust. Kom dan uw verhaal vertellen! Het gaat om de persoonlijke verhalen over woonhuizen, (nood)kerken, scholen, winkels, bedrijven en kantoren uit de periode 1940-1965, verhalen die verteld moeten worden. 

klik hier voor de folder.

Verhaal als Digi-Tale
U legt uw eigen herinneringen vast in een kort verhaal dat wordt geïllustreerd met persoonlijke foto’s, voorwerpen en documenten. In zeven bijeenkomsten zult u het geïllustreerde verhaal, met technische begeleiding, omtoveren tot een superkort filmpje, een Digi-Tale! De Digi-Tales worden gepresenteerd en krijgen een plaats op de website www.haagseherinneringen.nl  Zo blijft het na-oorlogse erfgoed van Den Haag bewaard.

De afdeling Monumentenzorg en Welstand werkt bij dit project samen met de Bibliotheek Den Haag, het Haags Gemeentearchief en het Haags Historisch Museum.

Programma

28 februari   Kennismaken met elkaar en een inleiding door Dick Valentijn, expert van de afdeling Monumentenzorg en Welstand, over  de geschiedenis van de wederopbouw en stadsuitbreiding.
 7 maart        Herinneringen ophalen en persoonlijk beeldmateriaal verzamelen.
14 maart       Stadswandeling
21 maart       Kort verhaal schrijven met docente biografieschrijven P. van Munster
28 maart       Inspreken van de tekst voor de Digi-Tale 
 4 april           Monteren tot een kort filmpje met begeleiding
11 april          Afronding Digi-Tales 

Locatie: Centrale Bibliotheek, Spui 68
Toegang: gratis

Vooraf inschrijven:
Wilt u meedoen aan deze Verhalentafel? Schrijft u zich dan van tevoren in voor de zeven bijeenkomsten bij Heleen Hebly, tel 06 119 53 265 of email h.h.hebly@dobdenhaag.nl
Tijd: 9.30 – 12.00 uur