Dag van de Architectuur in Den Haag

Ervaar en beleef de rijkdom van architectuur. Zet zaterdag 20 juni 2015 alvast in je agenda en kom naar de Dag van de Architectuur in Den Haag. Bezoek bijzondere gebouwen die anders niet toegankelijk zijn. Architectuurgidsen en gebruikers verzorgen gratis rondleidingen. Of doe mee met een van de vele activiteiten. Kijk voor meer informatie op de website www.dvda-denhaag.nl

Op de Dag van de Architectuur is er aandacht voor de Haagse Vinexwijken die bijna klaar zijn, tijd voor een evaluatie. Er worden ook diverse activiteiten georganiseerd over particulier opdrachtgeverschap en plannen en ideeën van bewoners. Er is steeds meer ruimte voor eigen inbreng van bewoners en kleine ondernemers in de ontwikkeling van de stad, de zogenoemde bottom-up initiatieven. Hoe maak je gebruik van de ruimte in de stad?

Nieuw Nederland, op zoek naar ruimte

Het thema van de Dag van de Architectuur in 2015 is Nieuw Nederland, op zoek naar ruimte. Per 2015 is er geen overkoepelend rijksbeleid meer met een verre horizon; de VINEX wijken zijn klaar. Toch zijn er ruimtelijke thema’s zoals energie, water en voedselproductie, die vragen om een gezamenlijke visie van bewoners, ondernemers, overheid en investeerders. Welke initiatieven op lokaal niveau leveren nieuwe ideeën op?

Vanaf eind mei wordt het programma bekend gemaakt op www.dvda-denhaag.nl