Stadsleven/City Life, 18 april Dag van de Haagse Geschiedenis 2015

Venestraat 36-44, voormalig winkelpand van Gerzon

Al 10 jaar organiseert het Haags Gemeentearchief met steun van de afdeling Archeologie en de afdeling Monumentenzorg en Welstand van de gemeente Den Haag de Dag van de Haagse Geschiedenis. Het doel van deze Dag is om alle Hagenaars bekend te maken met de rijke geschiedenis van Den Haag en hen dit zelf ook te laten ontdekken. Waar liggen de wortels van Den Haag en de Hagenaars? Dit jaar werken 40 erfgoed- en culturele instellingen en organisaties in Den Haag samen om dit doel te bereiken. Zij organiseren allerlei activiteiten zoals stadswandelingen, lezingen, boottochten en workshops. Het festivalterrein is gratis toegankelijk voor jong en oud.

De Dag is dit jaar op zaterdag 18 april. Het Plein is festivalterrein en het middelpunt van alle activiteiten. Hier is ook de informatiemarkt. Op deze markt kunt u tickets halen voor verschillende activiteiten. Hier vindt u het programma van alle activiteiten op Dag van de Haagse Geschiedenist. Let op: Als u aan een van de activiteiten wilt deelnemen moet u altijd eerst een ticket halen op het Plein!

De afdeling Monumentenzorg en Welstand heeft dit jaar twee activiteiten:

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Wandelen langs de Haagse winkels: Bleek van Begeerte 

Winkelen in Den Haag is een bijzondere belevenis. Warenhuizen en modewinkels werden al ronde 1900 veelvuldig bezocht door de deftige stand, die ‘bleek van begeerte’ de nieuwste mode en de meest verleidelijke artikelen kon bekijken en kopen. Tijdens een rondleiding door de binnenstad wordt u meegenomen in de geschiedenis van het winkelen. Bekijk in de stand ook het boek Bleek van begeert. Winkelarchitectuur in Den Haag.

 

Indische bustour: Sporen van Smaragd i.s.m. Stichting Tong Tong

Tijdens deze bustour krijgt u een mooi beeld van de vele vormen waarin Indië zijn sporen naliet in de architectuur van Den Haag. Deze bustour wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Tong Tong. Een gids van het Gilde geeft een toelichting tijdens de tour.