Compact en Harmonisch. Sociale woningbouw in Den Haag 1850-2015

Donderdag 7 april heeft de presentatie plaatsgevonden van de VOM-uitgave "Compact en Harmonisch. Sociale woningbouw in Den Haag 1850-2015". Voorafgaand aan de presentatie werd in de Bilbiotheek een mini-symposium gehouden over dit onderwerp waaraan diverse woningbouwcorporaties een bijdrage hebben geleverd. Wethouder Joris Wijsmuller heeft na het symposium een tentoonstelling geopend over 100 jaar Haagse sociale woningbouw in het atrium van het stadhuis. Deze tentoonstelling is nog tot eind mei te bezichtigen.

Na het standaardwerk van P. Bakker Schuit, De volkshuisvesting te 's-Gravenhage 1914-1913, dat verscheen in 1940 is er geen overzicht meer verschenen over de ontwikkelingen op het gebied van sociale woningbouw. Deze nieuwe publicatie van maar liefst 256 pagina's in de monumentale VOM-reeks met veel historische afbeeldingen is onmisbaar voor eenieder die is geïnteresseerd in de geschiedenis van de volkshuisvesting. In Compact en Harmonisch worden de belangrijkste momenten geschetst die door de jaren heen de bouw van sociale huurwoningen hebben beïnvloed. De beschrijving begint met de periode tot aan de Woningwet van 1901 en eindigt bij de binnenstedelijke herstructurering en de VINEX-uitleg in de afgelopen jaren.

Compact en Harmonisch is een publicatie van de gemeente Den Haag (afdeling Monumentenzorg en Welstand) en de Stichting Publicaties Haags Erfgoed, uitgegeven door Stokerkade cultuurhistorische uitgeverij.

Auteurs: Richard Kleinegris, Fred van der Burg en Just de Leeuwe

 

Gebonden, 256 pp, 24x29,7 cm,

ISBN 97890 79156 337

Winkelprijs € 29,50