Open Monumentendag Den Haag 2022

Met circa 2500 monumenten behoort Den Haag tot de Top 5 van monumentensteden in Nederland.  Meer dan 80 panden openen op 10 & 11 september hun deuren. Het thema van Open Monumentendag Den Haag is dit jaar Duurzaam duurt het langst. Neem een kijkje bij locaties die op een duurzame manier beheerd worden of gerestaureerd zijn, maar ook bij monumenten die voor een duurzaam doel gebruikt worden of werden. O.a. het gerenoveerde kantoor van de Provincie Zuid-Holland en het duurzame onderkomen van Archeologie (de Tempel) zijn te bezoeken. Maar ga vooral ook naar Sociëteit de Witte, het tijdelijk onderkomen van de Eerste Kamer, het Johan de Witthuis, PostNL en De  Bijenkorf!

Op zaterdag 10 september is er op de Plaats een duurzame kennismarkt en een kinderworkshop. Ook kunt u deelnemen aan een fietstocht of een duurzame wandelroute.

Zaterdag kunt u op de Plaats weer interieurs bekijken door middel van een VR-bril. Zo kunt u bijvoorbeeld toch even een blik werpen op het Binnenhof. Over het Binnenhof gesproken: Bezoek ook vooral De Kunst van het Binnenhof , een unieke Augmented Reality Pop-up voor prachtige kunstwerken en verhalen uit alle tijden in een surrealistische setting.voor meer informatie kijk hier.

Omdat het niet alleen Open Monumentendag is, maar ook de Tong Tong Fair na twee jaar weer open is, is er op zondag 11 september een filmvertoning van de film Sporen van Smaragd, over Indisch Erfgoed in Den Haag. Reserveren kan via deze link.

Het programma voor Open Monumentendag Den Haag 2022 is hier te downloaden.

 

Let op!

Rondritten historische trams in de papieren brochure zijn gewijzigd, zie voor actuele informatie de digitale brochure.