Rondleiding Open Monumentendag: Erfgoed en Duurzaamheid op de kaart

 

Wie een kijkje neemt in één van de bijna 2500 monumenten van Den Haag weet dat hij in een bijzonder gebouw terecht komt. Wat de meeste bezoekers echter niet weten is dat monumenten veelal ook heel duurzaam zijn.  

Duurzaamheid is een veelomvattend en complex begrip. Generiek gezien zijn belangrijke themas hergebruik, energiebehoefte en de opwekking van energie. Maar er zijn meer aspecten die van belang zijn. Heeft u er bijvoorbeeld wel eens bij stilgestaan hoeveel energie er nodig was om een steen te bakken, of wat er nodig was aan vervoersmiddelen om de bouwmaterialen naar de stad te krijgen? 

Speciaal voor Open Monumentendag 2022, Duurzaam duurt het langst, heeft de afdeling Monumentenzorg en Welstand een kaart samengesteld met daarop voorbeelden van innovatieve maatregelen die bij monumenten zijn uitgevoerd. Er worden verschillende kanten van duurzaamheid belicht. De losse kaart met informatie per pand is te verkrijgen bij onze stand op de Plaats of via deze link.

 

Op zaterdag 10 september om 14:00 uur is er een rondwandeling met een adviseur Monumentenzorg langs verschillende duurzame historische panden, meldt u zaterdag aan bij onze kraam op de Plaats!

 

dag: zaterdag 10 september

tijd: 14:00 uur

start: Plaats

maximaal 15 personen