Open Monumentendag 2024: Europese Erfgoedprijs voor Buitenplaats Ockenburgh

Landgoed Ockenburgh

De Europese Commissie en Europa Nostra heeft bekend gemaakt dat Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh (SBHO) een van de winnaars van de European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2024 is. Het programma Creatief Europa van de Europese Unie financiert deze awards mede. Dit jaar gaan deze meest prestigieuze erfgoedprijzen van Europa naar 26 bijzondere winnaars uit 18 landen in heel Europa.

SHBO vertegenwoordigt meer dan 150 lokale vrijwilligers die een decennium lang hebben gewerkt aan de renovatie van Buitenplaats Ockenburgh, dat in 1654 in Den Haag werd gesticht. Vrijwilligers spelen nog steeds een grote rol op Buitenplaats Ockenburgh. Ze onderhouden de villa en de (moes)tuin en organiseren het hele jaar door vele culturele evenementen.

Op 7 oktober is de officiële uitreiking in het concertgebouw van Boekarest in Roemenië. SBHO is als een van de winnaars van de European Heritage Awards / Europa Nostra Awards automatisch genomineerd voor de publieksprijs, die ook op deze dag uitgereikt zal worden. Er kan nog tot 22 september online gestemd worden. De stichting maakt hiermee kans op een bedrag van €10.000.

Tijdens Open Monumentendag is Buitenplaats Ockenburg op zondag te bezoeken.

Kijk hier voor het volledige programma van Open Monumentendag.