Burgemeester van Karnebeeklaan 3 t/m 3e

Registerblad

Hoekpand uit de jaren zeventig van de 19de eeuw in eclectische stijl. Het herenhuis bestaat uit een lage parterre, belétage, verdieping en kapverdieping in het met zink gedekte schilddak. De breedte bedraagt vier vensterassen waarvan de tweede van links de ingang bevat.
De bakstenen lijstgevel bezit een gepleisterde parterre. De bouwlagen worden door geprofileerde waterlijsten gescheiden en de kroonlijst wordt door Verlengde voluutconsoles gedragen met daartussen, in het hoge fries, de liggende vensters van de kapverdieping. De vensters vertonen geprofileerde licht getoogde omlijstingen. De middelste twee vensters van de belétage bezitten balustrades en gewelfde kroonlijsten op consoles; de beide flankerende vensters dragen kuiven van stucwerk. Inwendig bezit het pand op de belétage interieurs met stucplafonds en schoorsteenmantels uit de bouwtijd. De vleugeldeur uit de bouwtijd vertoont panelen en gietijzeren roosters.

Pand van algemeen belang voor de gemeente 's-Gravenhage Vanwege de architectuurhistorische waarde. Een toegevoegde waarde ontleent het pand aan het feit dat het deel uitmaakt van een harmonische reeks uit de tweede helft van de l9de eeuw.