Lange Houtstraat 7

Registerblad

PAND met gevel in Lodewijk XIV-stijl met versierde middenpartij, dat zijn monumentale waarde uitsluitend ontleent aan het uit de 18e eeuw daterende voorste gedeelte.

meer weten
Pand op de hoek Lange Houtstraat - Casuariestraat, oorspronkelijk uit ca. 1750, bestaande uit een voorhuis met de gevel aan de Lange Houtstraat van twee hoge bouwlagen en gedrukte derde bouwlaag en een achterhuis met de gevel langs de Casuariestraat van twee bouwlagen. De gevels in schoon metselwerk worden beƫindigd met geprofileerde houten kroonlijsten. De drie assen brede voorgevel heeft gepleisterde, geblokte eindlisenen en vensters met kleine roedeverdeling. De ingangstravee in de middenas is met name op de verdieping rijk geornamenteerd in Lodewijk XIV- stijl. In 1990 - 1991 is het pand gesloopt en vervangen door nieuwbouw waarbij de voorgevel is gereconstrueerd naar het 18e eeuws uiterlijk.